Plaça Can Frandera 'Illa Central' de Badalona

Badalona
2011

La Plaça-Parc que apareix en l’ordenació del buit de l’Illa Central, esdevé un especial espai urbà on podem descobrir els següents valors de nova urbanitat:

1. Un espai-lligam d’escala urbana que relaciona el carrer de La Creu i el barri de Coll i Pujol amb el carrer d’Anselm Clavé i el barri del centre.

2. Un espai central en el nou eix cívic urbà que sorgeix amb el nou buit: el que va de Pep Ventura a ca l’Arnús, a mitja cota entre el mar i la muntanya, amb un traçat de recorregut lineal a través de l’avinguda de Francesc Macià i la Via Augusta.

3. Tot un nou paisatge de la porositat verda de la ciutat, amb el tractament proposat com a gran illa verda en el mig de l’encreuament entre l’eix cívic i les rambles de Sant Joan, Sant Ignasi de Loiola i la riera Martí Pujol, dos dels eixos mar-muntanya més rics en l’articulació del paisatge cultural de Badalona.

4. La Plaça-Parc vol ser un espai unitari, però a la vegada mostrar un repertori d’espècies d’espais que donin resposta tant a la vocació de porta metropolitana des del baix maresme com del parc que mai no ha tingut el barri del centre de Badalona.

 

Promotor: GISA , Ajuntament de Badalona / Equip redactor: JORNETLLOPPASTOR i FF-FF oficina d'arquitectura U.T.E. / Col·laboradors: FACTORS DE PAISATGE, enginyer agrònom; INGENIEROS ASOCIADOS SL, enginyer de camins canals i ports / Superfície: 3 Ha.